Even geweldig mosselreceptje vastleggen. Geen vingers meer over.

Je begint met het voorverwarmen van de oven (op slechts 150 graden) en je zet hier vast een forse ovenschaal in (om ook voor te verwarmen).

Vervolgens maak je 2 kilo mosselen schoon (de Zeeuwse Roem van de Appie geeft bijna geen afval, scheelt weer).

Een klein preitje snipperen en in grote (mossel)pan zachtjes bakken in eetlepel roomboter met theelepel kerrie. Glas wijn, mosselen en veel verse peper erbij, deksel op de pan en snel op hoog vuur koken (tot de deksel van de pan af kookt) Omschudden en nog een keer op laten komen. Niet te lang koken want dan worden ze taai. Mosselen in de voorverwarmde ovenschaal scheppen, afdekken met alufolie en in de oven zetten om warm te houden.

Mosselvocht overgieten in kleinere (steel)pan, inkoken (ongeveer tot de helft), klein bekertje creme fraiche en twee forse lepels kruidenroomkaas toevoegen, met de garde gladkloppen en nog even verder inkoken (ik heb nooit het geduld om er echt een dikkere saus van te maken, dun is ook lekker). Saus over de mosselen scheppen en meteen op tafel zetten. Daar heb je echt geen stokbrood of sausjes of wat dan ook bij nodig. Mjam!