De eerste versie van deze broodjes met tonijn maakte ik tijdens mijn corona-retraite in Utrecht. En gisteren kon ik het recept verfijnen. Samen met Heidi aan het werk. Plannen maken en uitwerken. Dromen waarmaken over koken, schrijven en tafelen. En als je hard werkt mag je ook goed eten. Nu dus wel een plaatje erbij. Gemaakt door Heidi. Omdat ze het zo’n mooi gerechtje vond. En nog lekker ook, bleek later. Je maakt het zo.
Dit gebruikte ik voor ons tweeën:
- 2 (afbak)kaiserbroodjes
- 1 blikje tonijn
- 2 tomaten
- 2 lente-uitjes
- 1 el kappertjes
- 1 el crème fraîche (heerlijke Bretonse crème fraîche gevonden bij de AH)
- 2 el geraspte kaas
- Peper en zout
Zo maakte ik deze heerlijke broodjes:
Verwarm de oven op 200°C. Maak een mengsel van de tonijn, crème fraîche, tomaat (in blokjes gesneden), lente-uitjes (in ringetjes), kappertjes en 1 el geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kapje van de broodjes en hol ze voorzichtig uit. Vul nu de broodjes met het tonijnmengsel en bestrooi ze tenslotte met de geraspte kaas. Zet de broodjes 8 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten. Serveer bijvoorbeeld met wat veldsla ofzo. Echt een supermakkelijk en heel erg lekker lunchgerechtje.
Ja! Ik was erbij. Echt heel erg lekker!