Vanavond komen er een paar vrouwen van het Vrouwennetwerk Arnhem Nijmegen bij mij eten. In plaats van grote bijeenkomsten, houden we het voorlopig klein. Leer je elkaar nog beter kennen ook. Confit de canard op het menu. De afgelopen dagen heb ik de eendenboutjes al voorbereid. Die hoeven alleen nog meer even in de oven voor een knapperig velletje. En vanzelfsprekend krijgen mijn gasten ook in eendenvet gebakken aardappeltjes erbij. Verder combineert confit de canard natuurlijk perfect met haricots verts, dus die komen vanavond ook op tafel. Maar dan wel met eigen twist. Wil nog wel een beetje creatief blijven. Dus heb ik een salade gemaakt van haricots verts met geroosterde paprika en gekonfijte tomaatjes. Erg lekker en best makkelijk.

Receptje …

Dit heb je nodig voor 4 personen
  • 400 g haricots verts
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 grote rode paprika
  • 1 lente-ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 el citroensap
  • olijfolie
  • 1 el provençaalse kruiden
  • versgemalen peper en zout
Zo maak je het

Verhit de oven op 180ºC. Halveer de paprka, verwijder de zaadlijsten en leg de helften met het vel naar boven op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en laat ze een half uurtje grillen in de oven, tot de paprika zwarte blaren krijgt. Haal uit de oven, doe in een plastic zakje, en laat minstens een uurtje afkoelen in de koelkast.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 120ºC. Halveer de tomaatjes, leg ze in een ovenschaaltje met het snijvlak naar boven. Besprenkel met olijfolie, provençaalse kruiden en wat zout. Laat ze een uurtje konfijten tot ze zacht zijn. Dek het schaaltje af met folie en zet ook even weg. Dit heb ik allebei de dag van tevoren al gedaan. Wel zo makkelijk en gisteren was het toch echt weer om te koken.

Kook de boontjes even kort. Echt kort, ze moeten een beetje knapperig blijven. Verwijder het vel van de paprika. Dat gaat dus heel makkelijk als je de paprika geblakerd en gekoeld hebt. Snijd de paprika in dunne reepjes en meng ze met de (afgekoelde) boontjes. Leg de groenten op een mooie schaal en verdeel dan de tomaatjes over de salade. Snijd de lente-ui in ringetjes en verdeel dit ook over de groenten. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, kappertjes, peper en zout en sprenkel dit over de bonensalade. Niet alleen lekker bij de eendenboutjes maar ook bijvoorbeeld fijn voer voor een picknick.