1 pak couscous (400 g); 150 g rozijnen; 4 sinaasappels; 1 1/2 dl olijfolie extra vierge; 100 g pijnboompitten; 4 teentjes knoflook, uitgeperst; 1 1/2 eetlepel kaneelpoeder; 3/4 eetlepel gemalen komijn (djinten); zee)zout; 1/2 zakje verse munt (a 15 g), fijngehakt;
Couscous en rozijnen in kom door elkaar scheppen, 6 dl koud water erbij schenken en couscous ca. 10 minuten laten wellen. Twee sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Alle sinaasappels uitpersen. In wok 3 eetlepels olie verhitten en pijnboompitten goudbruin bakken. Pijnboompitten op bord scheppen. In bakvet knoflook met kaneel en komijn heel even zachtjes bakken.In grote schaal dressing kloppen van sinaasappelsap, rest van olie, sinaasappelrasp en knoflookmengsel. Couscous met vork losmaken en door dressing scheppen.Beetje zout erbij en salade minstens 1/2 uur bij kamertemperatuur laten staan. Daarna even los roeren en pijnboompitten en munt erdoor scheppen.
Beetje van mezelf beetje van een ander, wel heel lekker vonden mijn gasten tijdens diverse verjaardagsfeestjes.
Recente reacties