Zaterdag was het tijd het nieuwe terras in onze voortuin aan te leggen. De wekker stond op 8 uur (gelukkig nog wintertijd) en de regen betimmerde ons slaapkamerraam. Tjalling belt nog even voor de zekerheid om te zeggen dat hij niet van suiker is gemaakt. En Bert dus ook niet! Dus regen of geen regen… Bert zorgt met kruiwagens zand en steentjes uit de achtertuin voor de ingrediënten en Tjalling zorgt met echte stratenmakerskwaliteiten voor een superterras. Ondanks regenbuien, op de buienradar en IRL. En dankzij een pittig wortelkokossoepje uit mijn bijna afgedankte keuken. Geïnspireerd door de wortelsoep van Roelinde (die ons in De Kapel in Oosterbeek tijdens de bureaudagen altijd met supersoepjes en supersalades verwent). Maar natuurlijk met een touch van de Hannah’s keuken.
Het recept:
Snij eeen pond (schoongemaakte) wortelen in blokjes. Doe hetzelfde met twee geschilde aardappelen. Hak twee uien in stukjes. Doe een scheut neutrale olie in een braadpan(arachide, zonnenbloem of iets dergelijks)en fruit hierin de uien.Voeg een grote eetlepel rode currypasta toe (die van Thai staat bij mij altijd in de koelkast) en een forse theelepel gehakte verse gember (heb ik ook in zo’n handig potje in de koelkast staan). Even meefruiten, aardappelen en wortelen erbij, ook even meebakken en dan een liter bouillon erbij (van blokjes of vers, ik deed het voor het gemak even van twee blokjes, kip). Aan de kook brengen en laten pruttelen tot de aardappelen en wortelen gaar zijn. Even laten afkoelen en pureren met een staafmixer. Blikje kokosmelk toevoegen en weer zachtjes aan de kook brengen. Vlak voor het opdienen handje gehakte koriander er overheen strooien (kun je ook bij het opdienen doen, er bestaan mensen die echt niet van verse koriander houden).
De mannen hadden na dit powersoepje weer alle pit om het terras af te maken. Regen of geen regen.
De zon scheen trouwens intussen
Recente reacties