Gisteravond mijn CvJO-collega’s over de vloer voor een klassieke zomerbarbecue in mijn tuin. Geen culinaire hoogstandjes dit keer. Worstjes, hamburgers en sateetjes, vandiedingen. Wel natuurlijk wat gamba’s gemarineerd met gedroogde pepertjes, knoflook en citroen (ai, beetje uitgeschoten met de pepertjes). Die gingen weer heel goed samen met de tonijnsaus die ik ook even zelf had gemaakt. Maar mijn pastasalade kreeg gisteravond de meeste aanhangers.
Kook een zak minipenne (erg handig dat ze die tegenwoordig hebben) in 6 minuten al dente. Spoel af onder de koude kraan zodat het garen direct stopt.
Meng de pasta met twee forse eetlepels (zelfgemaakte) pesto en een scheut goede olijfolie. Rooster een ons pijnboompitten in een droge koekenpan en meng met de pasta. Laat afkoelen.
Snijd zo’n 500 gram goede tomaten in stukken (ik had deze keer twee schalen tasty toms van de AH maar die van de Lidl zijn ook erg lekker). Snijd (of scheur) twee bollen (buffel)mozzarella in niet te grote stukken en scheur twee handenvol basilicumblaadjes in niet te kleine stukken. Houd wat blaadjes apart voor de garnering. Halveer ook nog een handvol kalamata-olijven en meng alles door de pasta. Garneer met de basilicum en maak meteen nog maar een paar schalen want het is in no time verdwenen.
Recente reacties