1 grote aubergine in plakjes snijden, in hete olie bakken of (makkelijker) met olie inwrijven en half uurtje in matig hete oven (170 graden) roosteren… wel opletten dat ze niet verbranden. Intussen 2 sjalotjes (of 1 grote sjalot) snipperen en in olijfolie zachtjes fruiten, blik tomaten erbij, verse peper en zout erbij, half uurtje op laag vuurtje pruttelen, af en toe roeren, niet laten aanbakken. Een bolletje mozzarella in plakjes snijden, onsje parmezaanse kaas raspen. Geen geraspte parmesan kopen, zonde! Verse basilicum (of flinke schep basilicum op olie) door de saus mengen. Ovenschaaltje invetten…  Laagje saus, laagje aubergine, laagje mozzarella, wat parmesan… en weer en weer tot alles op is. Zorg dat je eindigt met laagje tomatensaus en flink wat mozzarella en parmesan.

Half uurtje in de oven (180 graden  ofzo) wel in de gaten houden. Het is klaar als de bovenkant mooi bruin is. (ook lekker als het lauw of zelfs koud is!) GENIET!!!

Voor 2 personen….. (maar nog beter is alles verdubbelen, grote schaal vol maken en de rest in de vriezer…)