Mijn tuin ligt bezaaid met appels en de boom is nog lang niet leeg. Ik schreef het al eerder, het schreeuwt om creatieve keukenacties. En intussen staat mijn koelkast nog vol met bekers Griekse yoghurt voor mijn stinksaus. Vorige week veel te veel ingekocht , dus ook dat vraagt om leuke oplossingen. Komt bij dat ik mijn bakvaardigheden wil vergroten, dus vandaag tijd voor een nieuw probeersel: muffins met yoghurt en appel… duh… 🙂
Verwarm de oven voor op 200 graden en doe 12 papieren vormpjes in een muffinvorm.
Meng vervolgens in een kom twee grote eieren (of drie kleintjes), 150 gram witte basterdsuiker, een zakje vanillesuiker, een halve theelepel kaneel en wat zout. Zeef 250 zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en roer dit er doorheen. Meng in een beker 150 gram Griekse yoghurt met 100 ml arachideolie en roer dit door het beslag. Meng er tenslotte twee geschilde en in kleine blokjes gesneden appel door. Schep het beslag in de vormpjes en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Ik heb er net eentje geproefd. Heerlijk! Maar niet echt goed als je de koolhydraten wil beperken. Dus de rest bewaar ik voor Jim. Als ontbijt. Ach, mag hij niet klagen toch?
Recente reacties