Waar staat dat recept van die heerlijke aardappeltjes met aïoli, vroeg mijn vriendin Adrienne me vanmorgen. Nergens dus. Sommige dingen zijn zo simpel, zo lekkermakkelijklekker, dat ik vergeet ze vast te leggen.

Maar goed, voor Adrienne en voor alle andere liefhebbers: mijn versie van patatas aïoli:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een kilootje krieltjes, was ze goed en halveer ze. (Niet schillen!!!!) Leg ze in een ovenschaal, giet er een flinke scheut olijfolie over een wat grof zeezout. Hussel het goed door elkaar, zodat de aardappelen bedekt zijn met een laagje olie. Zet de schaal een half uurtje in de oven. Tussendoor aardappeltjes even goed omscheppen zodat ze niet aan de bodem plakken.

Neem een grote kom. Doe hierin twee grote eetlepels Griekse yoghurt, twee grote eetlepels mayonaise, vijf fijngehakte teentjes knoflook en een handvol gehakte (platte) peterselie. Voeg hier de nog warme aardappelen aan toe (dan nemen ze de smaak goed op!). Breng op smaak met wat extra zout en versgemalen peper. Klaar! Zo makkelijk dus….