Mijn vriendinnetje Moon vroeg me vandaag of ik haar nog even dat recept van die lekkere spaghetti wilde geven. Ze krijgt dit weekend eters en is helemaal blij met mijn Parmigiana di Melanzane in combinatie met mijn simpelspaghetti.
Daarom nog even het receptje in deze blog:
Voor vier personen gebruik ik ongeveer 250 tot 300 gram spaghetti. Het mooiste en lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, maar nu hou ik het echt simpel en koop ik dus (verse) spaghetti met ei bij de Appie. Verder gebruik ik een flinke kluit echte boter (75 tot 100 gram), 200 ml room en een onsje verse Parmezaanse kaas. Voor mij gaat er 2 ons magere gekookte ham bij in blokjes, maar Moon wil hem vegetarisch dus zij doet er twee ons gehakte walnoten bij. Ook lekker. Tenslotte natuurlijk zout, peper en nootmuskaat.
Kook de pasta al dente.
Zet de schaal waarin je de pasta wil opdienen in een pan met kokend water (au bain marie). Smelt hierin de boter en voeg de room toe. Laat dit goed warm worden. Voeg vervolgens de ham of noten en de fijn geraspte parmesan toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de uitgelekte spaghetti erbij en schep het geheel om en meteen serveren. Heerlijk dus met de eerder genoemde parmigiana.
Recente reacties