Gisteren weer een heerlijke avond doorgebracht met goede vrienden, fijn eten en mooie wijnen. Het zijn de momenten waar ik het meest van geniet. Een zesgangenmenu was het deze keer. Niet in mijn traditionele tapasstijl, maar een echt culinair gebeuren. CoCooking, samen met Ger (en Gonnie en Lidy als dessertchefs) bleek een geslaagd experiment. Bruscetta,roodbaars, saltimbocca, parmigianna, chocoladetaart met limoncello, aardbeien gedoopt in pure chcolade, grappa…. we waanden ons al in bijna zomerse sferen. Een echt zomers gerechtje was de mangosoep met rivierkreeftjes. En daar moest ik toch echt het recept van vastleggen. Helemaal mee eens, want hij was echt top!
Snijd een halve mango in blokjes, doe dit in een pan samen een 400 ml visbouillon, 200 ml witte wijn, twee gekneusde stengels citroengras en een stukje verse gember aan plakjes. Breng aan de kook en laat ongeveer kwartiertje zachtjes pruttelen tot de mango zacht is. Vis de citroengras en gember uit de pan en pureer het geheel met een staafmixer. Laat vervolgens tot de helft inkoken. Zet de soep een paar uurtjes in de koelkast om af te koelen.
Bak 250 gram rivierkreeftjes een paar minuten in een scheutje olijfolie. Meng dit met een handje fijngehakte platte peterselie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng een paar forse eetlepels Griekse yoghurt met een halve fijngesneden rode peper.
Deze dingen kun je allemaal van te voren doen. Wel zo makkelijk als je een zesgangendiner wilt maken en een tafel vol gasten hebt. Ik wil altijd graag meegenieten van de gesprekken aan tafel.
Deze dingen kun je allemaal van te voren doen. Wel zo makkelijk als je een zesgangendiner wilt maken en een tafel vol gasten hebt. Ik wil altijd graag meegenieten van de gesprekken aan tafel.
Meng op het laatste nog wat room en citroensap door de soep. Breng zo nodig nog verder op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de borden (het recept is officieel voor vier personen, maar als tussengerechtje is het ook goed te doen voor zeven personen). Schep vervolgens op elk bord een flinke lepel Griekse yoghurt en een flinke schep rivierkreeftjes. Garneer nog met wat gehakte platte peterselie. En baal dat je toch te weinig hebt gemaakt….
Serveer je deze soep nu koud of warm je hem weer op?