kruidenomelet met zoete aardappel

Vorige week moest ik vegetarisch koken en dat is niet iets wat ik dagelijks doe. Gelukkig bood het kookboek van Yotam Ottolenghi  heel veel inspiratie. En natuurlijk moet ik daar dan ook weer mijn eigen draai aan geven. Dat maakt koken juist zo leuk.

Dus voor de liefhebbers, die de plaatjes langs zagen komen op facebook en op zoek zijn naar het geheime recept… zo maak je dit lekkere gerechtje… (deze versie is voor 2 personen, reken maar om als je voor meer mensen wil koken).

Verwarm oven voor op 180 graden. Halveer een rode paprika, verwijder piten en zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar onder op een bakblik. Hussel wat olijfolie en zout erdoor en zet ongeveer half uurtje in de oven tot de schil zwart wordt en blaasje krijgt. Doe de parika’s in een plastic zakje en leg een half uurtje in de koelkast.

Schil (terwijl de paprika in de oven staat)een pond zoete aardappelen (bij mij was het gewoon een hele grote aardappel van een pond), snijdt in hapklare blokjes. Doe in een bakblik en hussel met olie, peper en zout.

Als de paprika’s klaar zijn, kunnen de aardappelen een half uurtje in de oven. Laat daarna een beetje afkoelen.

Klop vier eieren los met wat melk of water, meng met een goede handvol gehakte peterselie en een handvol gehakte dragon of dille (ik vind zelf dragon lekkerder!). Voeg peper en zout naar smaak toe en bak vervolgens twee dunne omeletten. Laat ze even afkoelen en uitlekken op keukenpapier.

Haal de paprika uit de koelkast, trek de velletjes los (dat moet nu heel makkelijk gaan), en snijdt in  reepjes.

Leg een omelet op groot bakblik, schep een flinke lepel crème fraiche op een kwart van de omelet. Schep hierover de helft van de groenten. Vouw de omelet twee keer dubbel. Zodat er een kwart ontstaat. Doe het zelfde met de andere omelet.

Dit kun je allemaal van tevoren doen.

Vlak voor serveren zet je de omeletten nog even in oven van 180 graden. Klaar. Zo makkelijk dus. J

(voor de gewichtkijkers: deze maaltijd is 8 punten per portie)