Ingrediënten
150 g kipdijfilet
1 el bloem
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 tl djinten
1 tl djahe
zout
1 el maple syrup (palmsuiker is wellicht beter, maar dat had ik niet in huis)
2 el ketjap
1 el arachideolie
1 el pindakaas (Voor mij de Crunchy Dark Roasted van Whole Earth. Erg lekker!)
1 bosuitje
1 el seroendeng
1 el gebakken uitjes
Bereiden
Verwarm de airfryer op 200 graden. Meng in een kom de bloem met djinten, djahe en wat zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Doe in een kom en bestrooi met de gekruide bloem. De kip moet dun bedekt zijn met de bloem. Bak de kipstukjes in de airfryer tot ze lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Als je trouwens geen airfryer hebt, kun je de kip ook even frituren in een laagje olie, in de wok bijvoorbeeld. Maar ik kies vandaag voor de slankere methode. Genoeg extra kilo’s verzameld in de coronatijd.
Snijd de sjalot, peper en knoflook fijn. Als je van pittig houdt, laat dan de pitjes in de peper zitten. Fruit dit mengsel kort in wat olie. Voeg de ketjap, maple syrup, pindakaas en wat water toe en breng aan de kook. Doe dan de kip erbij en laat op lage temperatuur even doorpruttelen. Snijd de bosui in dunne ringen. Serveer de kip bijvoorbeeld met wat gekookte rijst of noedels en bestrooi met de bosui, seroendeng en gebakken uitjes. Was zo lekker dat ik vergat een foto te maken.
Recente reacties