Ik ga nog even door met mijn rundvleesrecepten. Morgen eet ik samen met vijf goede vrienden. Veilige (door)start qua koken. Wederom Italiaans, dat blijft toch een van mijn favorieten. En wederom rundvlees. Riblappen deze keer, omdat ze in de aanbieding waren. Een recept van Jamie als inspiratiebron. Heel veel zwarte peper, heel veel knoflook, heel veel rode wijn, en verder wat rozemarijn en laurier. En natuurlijk heel lang in een matig warme oven. Want die manier van koken is echt supermakkelijk en superlekker.

Goed, concreter:

We zijn met zes personen, pas je recept aan voor meer of minder.

Ik gebruik een kilo riblappen, 10 tenen knoflook, een volle eetlepel versgemalen zwarte peper, zeezout, vier laurierblaadjes, acht takjes rozemarijn en een fles rode wijn.

En dan is het echt heel simpel: verwarm de oven voor op 150 graden. Leg in een ovenvaste braadpan de helft van het vlees, verdeel hierover de helft van de knoflook en zwarte peper. Bestrooi met wat zeezout. Leg hier ook vier takjes rozemarijn op en bedek met de andere helft van het vlees. Verdeel hierover de rest van de knoflook, peper en rozemarijn, leg hier de laurier bij en giet de fles wijn over het vlees. Als het goed is, staat alles nu onder.

Zet de pan op het fornuis en breng alles aan de kook. Dek vervolgens de pan af met folie, dan de deksel op de pan en in de oven ermee. Na een uurtje of vijf, zes, kun je kijken of het vlees goed is. Het moet echt uit elkaar vallen. Ik serveer het morgen met ciabatta, geroosterde tomaten en venkel en vooraf wat antipasti.

Toetje moet ik nog bedenken. Zal wel iets met aardbeien, citroen en limoncello worden.