Afgelopen zaterdag weer eens mijn goddelijke garnalen gemaakt. :cook: Receptje beloofd. Bij deze dus:

Ingrediënten:
Een zak rauwe diepvries reuzengarnalen, twee sinaasappels, een verse rode peper, twee tenen verse knoflook, scheut cointreau of andere sinaasappellikeur (variatie: onsje parmaham en half pakje filodeeg)

Voorbereiden
Garnalen langzaam laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing (24 uur in koelkast). Pellen (eventueel staartje laten zitten) en darmkanaal verwijderen.
Sinaasappelschil raspen, verse knoflook in plakjes, verse roder peper (zonder zaadlijsten en pitjes) in kleine reepjes snijden, één sinaasappel uitpersen.

Bereiden
In wok of hapjespan eetlepel olijfolie verhitten, sinaasappelrasp kort bakken, knoflook en pepers toevoegen en vervolgens garnalen op hoog vuur kort meebakken tot ze oranjeroze kleuren. Sinaasappelsap en scheut cointreau toevoegen, even aan de kook brengen en vuur uitzetten. Garnalen half uurtje laten trekken in marinade.

Vlak voor opdienen garnalen snel op hoog vuur verwarmen (kort want anders worden ze taai)

Variatie:

Marinade zeven, sap weer bij de garnalen en verder laten afkoelen.
Garnalen in drie porties verdelen.
Een deel in schaaltje doen met de marinade, deel van de marinade apart in bakje als dipsaus.
Twee delen omwikkelen met parmaham. De helft hiervan zo serveren, de andere helft van de met parmaham omwikkelde garnalen inpakken in filodeeg en kwartiertje in de oven op 180 graden. Filodeeghapjes zijn het lekkerst als je ze dipt in de marinade.