2013-10-17 10.49.23Schreef net op Facebook dat ik het mezelf vandaag voor de verjaardag van Bert echt makkelijk ging maken: dronken worstjes (die van de crisishappen)  en tomaatjes met ansjovis. Blijkt dus  dat het recept van die tomaten nog helemaal niet op mijn site staat. Terwijl dat toch wel een van de makkelijkste lekkermakkelijklekkerrecepten is. Dus daarom bij deze:

Neem een pond kleine lekkere (smaak)tomaten (die van de Lidl zijn top). Halveer ze en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. In een grote ovenschaal kan trouwens ook. Leg op elke halve tomaat eenklein stukje ansjovis. Besprenkel met wat olijfolie en zet het vervolgens een paar uur in een lauwwarme oven (tussen de 90 en 140 graden). Bij een lagere temperatuur een langere baktijd aanhouden. Als ik de tijd heb (zoals vandaag) zet ik ze dus drie uur in een oven van 90 graden. Topper! Lekker op een stukje ciabatta of een bruscetta. Net wat je lekker vindt.  En van eventuele restjes (bijna onmogelijk) kun je de volgende dag een fijne pastasaus maken. De combinatie van zachtjes geroosterde tomaten met ansjovis geeft de echte umamismaak. Dus als je eindelijk wil weten wat dat is: gewoon en proeven!

(voor de gewichtkijkers: 0 p-punten per hapje!)