“Help”, schreef Linda, “ik heb je hele site afgezocht en kan nergens die heerlijke  gemarineerde chorizo vinden.” Tja, soms zijn receptjes zo makkelijklekker dat ik vergeet ze te delen.

Daarom nu, speciaal voor Linda, en natuurlijk ook voor de vele  andere liefhebbers:

Neem een goede chorizoworst. Prik met een puntig mesje flink wat gaatjes in de worst. Zo kan het de wijn goed opnemen. Leg de chorizo in een pan en giet hier twee glazen rode wijn bij. Breng aan de kook en laat kwartiertje zachtjes doorkoken. Halverwege de worst even omkeren zodat de wijn aan beide kanten in kan trekken. Haal de chorizo uit de wijn, laat iets afkoelen en snij hem in niet te dunne plakjes. Doe de plakjes terug in de wijn en laat bij voorkeur nachtje marineren. (Paar uurtjes mag ook maar is minder lekker.) Vlak voor het opdienen de pan op hoog vuur zetten en de wijn laten inkoken. De chorizo gaat nu een beetje bakken. De echte Spanjaarden flamberen hem tenslotte nog even met brandy, maar ik ben niet zo’n held, dus dat sla ik altijd over. Zonder flamberen is het gewoon lekkermakkelijklekker.