Een van de vele nadelen van deze gruwelijk late lente is de staat van de aardbeien. Ik weet niet of je ze al geprobeerd hebt, maar ze zijn niet te eten. Keihard en nog geen glimpje van dat heerlijke sappige zoete zomerfruit.
Maar het is lente en ik wil aardbeien eten. Veel aardbeien.
Gelukkig bestaat er zoiets als gemarineerde aardbeien. Uurtje geduld, maar dan heb je ook wat. Een toplentegevoel. Zo’n lente die van alle dagen een feest maakt.
Neem een pond aardbeien. Fijn als ze al een beetje naar aardbeien ruiken, maar ze hoeven dus niet zacht, zoet, sappig te zijn. Daarvoor zorgen twee eetlepels witte basterdsuiker en twee eetlepels crema de balsamico. Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien, meng ze de suiker en balsamico en schep goed door elkaar. Minstens een uur laten marineren. Eventueel nog wat fijngesneden muntblaadjes toevoegen en klaar. Heerlijk als toetje, als tussendoortje, als laatopdeavondje, als, ach bedenk het maar. Hier is het lente!
Recente reacties