Gistermiddag een heel makkelijk (en heel fout) receptje ontdekt voor gehaktballen. Moest hem van Monique even vastleggen. Bij deze!

Meng een klein pondje gehakt met twee eieren, een half kopje melk, een kop verkruimelde crackers en een kop paneermeel, een fijngehakte ui . Breng het op smaak met wat zout. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar. Het blijft een vrij smeuïge massa. Draai hier ongeveer 20 ballen van. Leg de gehaktballen in een bakblik waar ze precies in passen. Maak vervolgens een saus van een flinke kop tomatenketchup, drie eetlepels bruine basterdsuiker, een half kopje water en een halve theelepel nootmuskaat. Giet de saus over de gehaktballen. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Zet het bakblik 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Eventueel na een half uurtje de ballen even draaien maar dat hoeft niet.

Het resultaat? Hele foute, beetje zoete maar ook ontzettend lekkere ballen die je achter elkaar op wilt eten. Dat gebeurde dus ook. Was een goede bodem voor de vrijmibo. Als we dan toch ongezond bezig zijn….