Twee weken geleden waren we bij Het Kookeiland in Arnhem om mijn droomkeukenmachine te kopen, een Magimix! Het wonder heeft intussen een mooie plek op mijn aanrecht gekregen, maar daar gaat het nu niet over. Zo’n kookwinkel doet natuurlijk aan kookdemonstraties en op dat moment kon ik jaloers zien hoe geweldig je kunt koken met ‘De Meyere pannen’, maar ook daar gaat het nu niet over. Waar het wel over gaat is wat er op dat moment in zo’n superpan bereid werd: kipfilet met paddenstoelen, room en dragon. Wow!
Gisteren deed ik voor het eerst sinds tijden weer eens boodschappen bij ons buurtsuper, de Plus en daar zag ik tot mijn grote verrassing bij de verse kruiden dragon liggen. Tijd dus om dat heerlijke gerechtje na te maken. Oké, natuurlijk wel met een eigen touch, dat kan ik gewoon niet laten.
Snijd twee goede (bij voorkeur biologische) kipfilets in blokjes en bak ze kort aan in een scheut olijfolie. Haal ze uit de pan als ze lichtbruin zijn gekleurd en bak vervolgens een half bakje in plakjes gesneden (biologische) kastanjechampignons in de olie. Als de champignons goed gebakken zijn doe je de kipfilet weer erbij, een bakje Hollandse garnalen en flinke scheut room. Vervolgens een hand vol gehakte dragon en zout en vers gemalen peper naar smaak. Laat de room iets inkoken en alles goed op temperatuur komen.
Ik had nog vier dunne pannenkoekjes liggen (had Jim die middag weer eens blij gemaakt), dus die had ik intussen in een oven van 150 graden even opgewarmd. Nu dus een kwestie van kipmengsel samen met handvol veldsla in de pannenkoekjes rollen en genieten maar. En genieten, dat was het dus echt. Umberto vond het zowaar culinair! Begin het toch te leren. 🙂
Recente reacties