Het nadeel van etentjes organiseren is dat je meestal met de nodige restjes blijft zitten. Ik improviseer vaak terwijl ik aan het koken ben en heb daarom vaak van allerlei ingrediënten voorraad in huis. Tsja, en die moet je natuurlijk wel weer een goede bestemming geven.

Zo liggen er al een week twee heerlijk avocado’s te wachten. En tsja, wat ligt er nu meer voor de hand dan quacamole maken. Zeker als er ook nog een halve bak verse koriander en wat limoen in de koelkast ligt.

Hak een halve ui, een knoflookteentje  en een handvol korianderblaadjes fijn.  Verwijder de zaadjes uit twee romatomaten en snijd deze in kleine blokjes.  Schil twee avocado’s en verwijder de pitten. Houd een pit apart. Die heb je nog nodig.

Hak de avocado’s en meng goed met het sap van een limoen (houd een eetlepel sap apart). Voeg zout,  komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe (van alles ongeveer een halve theelepel). Schep de ui, knoflook, tomaten en koriander voorzichtig door het mengsel.

Voeg nog een eetlepel limoensap toe en leg een pit van een avocado bij het mengsel om verkleuren te voorkomen. Dek de schaal goed af tot gebruik en zet een uur weg op kamertemperatuur.

Snel, makkelijk en lekker! Zo maak je van een nadeel weer een voordeel!