Ha, daar heb je er weer zo een. Een toetje dat mijn gasten op het slechte pad brengt en alle goede voornemens doet verdwijnen. Deze keer was het de chocolade(natuurlijk chocolade)taart met cantucinni en blauwe bessen. En weer is het zo’n lekkermakkelijklekker recept.
Smelt au bain marie 300 gram pure chocolade (ik vind zelf hoe zwarter hoe beter, maar dat is een kwestie van smaak), samen met 150 gram roomboter en 2 flinke eetlepels ahornsiroop. Als alles gesmolten is goed doorroeren en even een beetje laten afkoelen. Bekleed intussen een bakvorm met plasicfolie. Hak 200 gram cantuccini in grove stukken. Dat zijn die lekkere Italiaanse amandelkoekjes die je natuurlijk zelf kunt bakken maar ook heel goed in de winkel kunt kopen, wel zo makkelijk… (ja ik weet het, zelf bakken is beter, maar ik ben niet zo’n goede bakker). Roer de koekstukjes door het chocolademengsel en tenslotte 200 gram blauwe bessen. Voorzichtig mengen, probeer de bessen heel te houden. Giet het mengsel in de bakvorm, dek het af met plasticfolie en zet minsten 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Ik serveerde deze chocoladetaart gisteravond samen met de gemarineerde ‘lenteaardbeien’ en op advies van mijn wijnman een heerlijk glaasje Banyuls. Het schijnt dat tijmroom hier ook nog geweldig bij past, maar ik had geen tijd meer de room te kloppen. Die staat nu dus nog in de koelkast. Samen met het restje van de chocoladetaart dat we uit onze mond hebben gespaard voor Jim. Hmmm… dat staart me nu wel heftig aan.
Die heb ik nog nooit mogen proeven. Het lijkt me heerlijk!