Neem…. een hele biologische kip (of op zijn minst een goede scharrelkip), een (liefst ook biologische) citroen, een paar takjes rozemarijn en tijm, een halve bol knoflook en wat zout, peper en olijfolie.

Verwarm  de oven voor op 120 graden. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm  hak fijn.  Houd van een takje van elk apart. Meng de kruiden met peper en zout. Boen de citroen schoon onder de kraan en snijdt kruislings in (zorg wel dat hij heel blijft). Wrijf de buikholte van de kip in met zout en vul met de citroen, de kruidentakjes en knoflooktenen.

Maak voorzichtig het vel van de kip los tot je helemaal tot het einde van de kip kunt komen. Duw het kruidenmengsel onder het  vel . Verdeel ook wat kruiden tussen de poten (ook eventueel beetje vel los snijden en onder het vel van de poten wrijven. Is echt lekkerder. Zorg dat je het vel daarna weer goed verdeelt over de kip. Wrijf vervolgens de buitenkant in met een beetje olijfolie. Leg de kip in een ovenschaal en steek een kernthermometer in het dikste deel van de binnenkant poot  (pas op dat je het bot niet raakt!).

Draai de oventemperatuur terug tot 100 graden en zet de kip in de oven. Laat langzaam garen tot de kerntemperatuur 70 graden is (duurt ongeveer 4 uur). Eventueel laatste 10 minuten in oven van 180 graden. Dan wordt het vel lekker knapperig.