Mijn aprilsocialdinner zal ik niet snel vergeten. We hadden een kleine tafel maar de ideeën die ontstonden geven me een superboost. Een echt nieuwe-lente-nieuw-geluid-dinner was het. Maar daarover later en op een andere plek. Nu even aandacht voor een nieuw receptje. Omdat ik beloofd heb het te delen. En omdat het ook wel erg lekker is ….

Op een andere plek op deze site heb ik een superguacamole staan. Maar deze avocadodip wint het wat mij betreft van dat andere recept. Nieuwe smaken, nieuwe combinaties, kijk daar houdt dit lentekind van.

Neem twee eetrijpe avocado’s  en schil ze hak ze in stukjes (niet te fijn, je moet nog wel iets van een bite houden). Voeg hierbij het sap van een kleine citroen en een halve limoen. Voorzichtig want het moet niet te zuur worden. Hak vervolgens een handvol pistachenoten grof en meng dit met de avocado. Voeg een flinke scheut olijfolie en een theelepel sumak toe en roer alles goed door. Bestrooi met nog wat pistachenootjes en eventueel wat sumak voor de kleur. Serveer met tortillachips. Liefst de neutrale want die met kaas passen niet bij de smaak van deze lekkere dip. (O, en nog een handige tip: als je de avocadodip van tevoren maakt, leg de pit dan in de schaal en dek het af. Dit voorkomt dat het verkleurt.)