2013-05-31 17.10.19Gistermiddag weer zo’n fijn lekkermakkelijklekker receptje ‘uitgevonden’. Ik had mijn schrijfweekgenoten aan tafel voor een socialdinner en in deze tijd horen daar naturlijk asperges bij. Groene deze keer, want ik had al genoeg te doen in de keuken. Neem verse groene asperges. Groot voordeel is dat je die niet hoeft te schillen. Scheelt een hoep gedoe. Verwijder alleen het houtige deel aan de onderkant. Zet de oven vast aan op 230 graden en omwikkel elke asperge met een plakje prosciutto (of serranoham of een andere lekkere rauwe ham). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat (in een bakblik mag ook) en laat ongeveer 10 minuten in de oven roosteren. Wel opletten dat het niet te hard gaat! Bestrooi ze vervolgens met versgeraspte parmezaan. Zet de oven terug naar 190 graden, zet de asperges terug in de oven en laat in 5 minuten de kaas een beetje smelten. Dat is alles. Een heerlijk hapje voor tijdens een socialdinner of een feestje.